PAC 5 PECHAKUCHA


Un debat en “%1$s”

 1. Bon dia Victoria,

  Et faig arribar els comentaris sobre què m’ha semblat el teu treball de senyalística.

  Abans de res et volia felicitar ja que considero que en general has fet una bona feina.

  El treball que proposes servirà per posar ordre en l’espai, facilitarà l’orientació als usuaris, informant de forma adient de les opcions disponibles, tant de recursos com de serveis disponibles i fent els camins més eficients.

  Tot plegat ajuda a donar-li rellevància i valor a l’espai i el fa més amigable

  Seguint les pautes de la rúbrica que ens va enviar la Laura, repasso els diferents conceptes:

  1-Qualitat i coherència de l’argumentació del concepte.

  Has analitzar de forma correcta els diferents tipus d’usuaris que visiten l’espai i les seves necessitats, tan a nivell d’informació com les possibles limitacions físiques (discapacitats, edats, et).

  Hi ha una proposta de valor clara i ben definida que ajudarà a donar rellevància al lloc i a preservar-lo.

  2-Qualitat i coherència de la descripció del sistema.

  Hi ha un inventari dels diferents senyals classificats per tipologia així com un mapa amb la seva ubicació exacta.

  3-Qualitat estètica i funcional del sistema gràfic.

  Has conformat tot un sistema gràfic, des de la creació d’un logotip que considero molt adient pel lloc, has triat les tipografies tenint en compte els conceptes de llegibilitat i mida necessaris, has seleccionat una família de pictogrames en consonància amb l’estètica de la resta i has fet un ús dels colors de marca per gestionar l’ús del senyals.

  Amb això la identitat visual està ben definida i és fàcil d’identificar-la amb l’espai pel que els usuaris la recordaran fàcilment.

  4-Originalitat, innovació i eficàcia del sistema.

  En aquest punt trobo que hi ha algunes mancances i que és poc innovador i arriscat.
  Em fa la sensació que has anat sobre segur imitant altres sistemes que trobem en espais similars i li falta un punt més d’imaginació i frescor.

  Tot i així el sistema creat és correcte i compleix amb els objectius d’identificació i informació pel que resulta eficient.

  5-Adequació i coherència del sistema objectual.

  Els materials triats són adients i coherents amb el concepte (integració en l’entorn i durabilitat) tot i que poc específics ja que en cap moment s’indica el tipus de fusta, ni de metall que es farà servir. No es comenta si els materials tindran algun acabat especial per protegir-los dels elements atmosfèrics.

  La informació tècnica és molt general. Les mides aportades només fan referència a l’alçada dels senyals però s’indica l’ample o el gruix, les mides dels panells informatius, o els marges interns entre els plafons i els senyals.

  Sense aquestes dades és difícil realitzar la instal•lació de forma correcta i aconseguir un sistema coherent.

  6-Inclusió a nivell de sostenibilitat i respecte al medi ambient.

  Aquest punt s’ha desenvolupat de forma correcta triant materials resistents i amb bona durabilitat.

  La fusta ajuda a integrar els senyals dins l’entorn així com la pintura/acabat de la part metàl•lica (tot i que no s’especifica si la pintura utilitzada serà ecològica).

  7- Ordre en la presentació.

  La presentació és correcta i està ben estructurada.

  Per millorar la proposta faltaria complementar més tota la informació tècnica. En aquest punt a mi m’ajuda imaginar-me quines dades necessitaria jo si hagués de construir i instal•lar els senyals al seu lloc.

  El disseny general del sistema és sobri i conservador i se li podria donar una volta més mirant de fer alguna cosa diferent, fet que també ajudaria a animar més als usuaris a apropar-se al lloc i fer-lo més “seu”.

  Un punt positiu és que s’han tingut en compte les necessitats d’integració de persones amb alguna discapacitat (visual, motoro o psiquica), i el fet de poder complementar la informació dels senyals a través d’una App si es desitja.

  Doncs ja està. Un cop més et volia dir que m’agrada la feina que has dut a terme i que, tot i que ens queda molt camí per recórrer encara a tots plegats (es nota que som tots “novatillos” 😉 ), crec que és un bon disseny i ja tinc marcat un lloc per veure si m’acosto per Calella.

  Per acabar veuràs més avall la nota numèrica. Per calcular-la he tingut en compte tots els punts que t’he comentat abans (confio que no et sabrà greu la meva valoració que està feta amb cura i respecte fer la feina que has realitzat).

  Nota numèrica: 8,2

  Bona sort!
  Visibilitat:
  Públic